Tokkies willen naar Breda verhuizen

In een interview tegenover de Telegraaf heeft Hanna Tokkie aangegeven naar Breda te willen verhuizen. "Daar weten ze wat feesten is", aldus moeder Tokkie.

Hanna Tokkie, die vorig jaar door ziektes afgevallen is van 198 kilo naar 68 kilo, zit met een rokende sigaret op de bank. Ze geeft aan helemaal klaar te zijn met Almere, waar de familie nu woont. "We zitten hier retesaai te zijn in Almere. Maar ik denk er over om naar Breda te verhuizen."

Vorige week gaf ma Tokkie een paaldansoptreden in Breda, wat de aanleiding lijkt te zijn voor haar plannen."Wat een feest was dat", zegt ze in de krant van wakker Nederland. "Hier in Almere is het retesaai. En wij Tokkies zijn echte feestbeesten." De Tokkies zijn in 2003 landelijk bekend geworden toen de IKON een documentaire maakte over een ruzie tussen de familie en hun buren in Amsterdam. Later maakte SBS6 een real-lifesoap met het gezin. In 2009 eiste de familie nog een schadevergoeding van woordenboek Van Dale omdat daar het nieuwe woord 'Tokkie' werd geassocieerd met 'asociaal gedrag'.