Giggs overweegt toekomst als coach

Ryan Giggs denkt hardop na over een carrière als coach. De 38-jarige routinier van Manchester United gaat eerst nog met Team Great Britain naar de Olympische Spelen.

"Ik kijk meer en meer naar het coachingvak", aldus de Welshman in gesprek met de Daily Mirror. "In het midden van vorig seizoen haalde ik mijn A-licentie, dat was goed. Je bekijkt alles van de andere kant, het is compleet anders dan speler zijn. Ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden om als manager of coach aan de slag te gaan."

Een volgend leermoment voor Giggs is de Olympische Spelen, waar hij aanvoerder is. "De Olympische Spelen zijn een prachtig platform, voetbal in een toernooi is anders dan in een competitie. Ik stel zoveel vragen als ik kan bij United en hier bij Team Great Britain doe ik hetzelfde. Bovendien kijk ik altijd graag naar andere sporten. Ik denk dat je als coach ook moet kijken naar andere sporten die andere invalshoeken hebben."

"Manchester United heeft dat altijd gedaan en het is iets waar ik zelf ook mee bezig ben. Ik kijk alle sporten en ik wil zoveel mogelijk informatie verzamelen die me kan helpen in mijn carrière", besluit Giggs.


Giggs overweegt toekomst als coach (Foto: Pro Shots)