Springstof gevonden in woning Osse bende

In de woning van een bende mensenhandelaren uit Oss heeft de politie springstof, automatische wapens en munitie gevonden. Bij de doorzoeking van de woning in Teeffelen is een gespecialiseerd team van de landmacht ingezet.

In de omgeving van de woning werd vorige week woensdag een tas met automatische wapens, een pistool, munitie en enkele ontstekers gevonden. De politie besloot toen het huis grondig te doorzoeken, waarbij de hulp van de landmacht werd ingeroepen.

Bij de nieuwe doorzoeking van woensdag werd 'een aanzienlijke hoeveelheid' kneedbare springstof gevonden. Ook stuitte de landmacht op delen van een vuurwapen en munitie.

De politie startte in april een onderzoek naar twee broers uit Teeffelen op verdenking van drugshandel. Hierdoor kwam een grotere groep aan het licht. Twee weken geleden deed de politie invallen in woningen in Oss en omgeving. Zeven mannen en twee vrouwen uit Oss en Teeffelen werden aangehouden voor mensenhandel, drugshandel, wapenbezit en witwasserij.

Bij de invallen werden Oost-Europese vrouwen, onder wie een minderjarige, aangetroffen. Zij werkten vermoedelijk in de prostitutie.