Plet: "Met clichés over postbodes kan ik niets"

Glynor Plet kijkt uit naar het eerste officiële duel van FC Twente dit seizoen. In de voorronde van de Europa League neemt de club het op tegen UE Santa Coloma uit Andorra.

"We willen goed beginnen en goed eindigen", zegt Plet op de officiële website van FC Twente. "Met het cliché dat zo’n ploeg uit Andorra met postbodes speelt kan ik niets. Ik moet zeggen dat ik de club niet kende, maar het blijft een Europees duel. Het is bijzonder zulke wedstrijden te spelen. Het is onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen."

Volgens Plet heeft de vakantie lang genoeg geduurd en geniet hij weer van op het veld staan. "Het is altijd leuk om aan de slag te kunnen voor het nieuwe seizoen. Na enkele weken vakantie wil je weer op het veld staan en voetballen. Hoewel juist de voorbereiding zwaar is. We hebben de laatste weken driemaal per dag getraind, waaronder veel krachttraining en conditietraining in de bossen."

Het is voor Plet de eerste keer dat hij met FC Twente de voorbereiding meemaakt, de aanvaller kwam in januari 2011 over van Heracles Almelo. Nu eerste spits Luuk de Jong nog van vakantie geniet wegens het EK, start Plet hoogstwaarschijnlijk in de basis tegen de Andorrezen.