[Euro 2012] Uitslagen Groep D

Vanavond werden de laatste wedstrijden in Groep D afgewerkt. Engeland en Frankrijk plaatsten zich als laatste twee landen voor de kwartfinales van Euro 2012.

Engeland als groepswinnaar naar kwartfinales
Engeland trad aan met Wayne Rooney. Hij zat de eerste twee groepswedstrijden een schorsing uit. Het was echter Oekraïne dat voortvarend aan de wedstrijd begon. Zo kregen Gusev en Yarmolenko goede mogelijkheden, maar keeper Hart hield zijn doel schoon.

Engeland beperkte zich tot verdedigen, maar sloeg kort na rust toe. Een voorzet van Gerrard werd tweemaal van richting veranderd en het was vervolgens een koud kunstje voor Rooney om de 1-0 binnen te koppen. Oekraïne zette nog aan voor een slotoffensief, bracht vedette Shevchenko nog binnen de lijnen, maar kon de Engelse verdediging niet kloppen. Engeland kroonde zich tot groepswinnaar en neemt het in de kwartfinales op tegen de Italianen.

Zweden neemt afscheid met overwinning
Zweden heeft Euro 2012 met een overwinning afgesloten. Het Scandinavische land verloor de eerste twee wedstrijden en was zodoende al uitgeschakeld. Tegen Frankrijk leefde de ploeg echter op. Met overtuigend spel werden de Fransen in het eerste uur overklast.

Tien minuten na rust resulteerde dit in de 1-0. Niemand anders dan Ibrahimovic was de doelpuntenmaker. Frankrijk ging in de slotfase voor de groepswinst, maar had hier wel twee treffers voor nodig. Benzema, Ribéry en invaller Menez kregen kansen, maar PSV-goalie Isaksson hield zijn doel schoon. In de slotminuten bepaalde Larsson met een hard schot de eindstand op 2-0. Frankrijk verloor weliswaar, maar eindigde wel als tweede in de groep. In de kwartfinales wacht titelverdediger Spanje.