Karagounis: "Grieken gelukkig maken"

Giorgos Karagounis schoot zichzelf acht jaar na de legendarische EK-winst van Griekenland opnieuw in de harten van de Griekse bevolking. "Ik wil ze een glimlach bezorgen."

Karagounis evenaarde in zijn 120e interland de Griekse held van 2004, Theodoris Zagorakis, bracht zijn record van aantal gele kaarten op een EK nog wat scherper, naar acht, én scoorde de winnende goal waardoor het uitgeschakeld geachte Griekenland de Russen en Polen voorbij stak in Groep A. "Ik hoop dat de Grieken vanavond een glimlach op hun gezichten hebben", aldus Karagounis.

"We hebben de mensen niets hoeven bewijzen", vervolgt de trotse aanvoerder. "We hebben in onze historie resultaten behaald die andere naties waarschijnlijk niet zullen behalen. We wisten dat we tegen een sterke opponent moesten spelen maar we moesten ons karakter en onze kwaliteiten laten zien."

"In alle drie onze wedstrijden waren de fans fantastisch. We wilden het Griekse volk gelukkig maken vandaag. Ik kan deze kwalificatie vergelijken met die naar de kwartfinale in Portugal acht jaar geleden", besluit de 35-jarige veteraan.