Robben: "Ik ben ook maar een mens"

Arjen Robben maakt momenteel een moeilijke periode door. De aanvaller wil echter nog één keer vechten met Oranje. Zowel bij Bayern München als het Nederlands elftal ging het Robben de laatste weken niet voor de wind. De vleugelaanvaller kreeg veel kritiek op zijn spel en erkent dan ook dat hij momenteel door een lastige periode heen gaat.

"Ik zou hier een boek over kunnen schrijven. Helaas moet je soms even je mond houden." Robben wil zondagavond tegen Portugal liever zijn voeten laten spreken. "Ik ben ook maar een mens", aldus de aanvaller tegenover diverse aanwezige media. "Alleen ik wil mezelf straks niets verwijten en daarom moet ik nu nog even mijn stinkende best doen. Ik ben een winnaar, die iets met dit elftal wil bereiken. Daarom ben ik nu niet bezig met wat er is mis is gegaan, maar met wat er nog te halen valt."

Nederland, dat na twee duels nog altijd geen punten heeft, moet zondagavond met minimaal twee doelpunten verschil winnen om nog door te kunnen gaan naar de kwartfinales. Daarbij moet Duitsland tergelijkertijd winnen van Denemarken.