Narsingh: "Nu al beter geworden"

Voor Luciano Narsingh werpt zijn deelname aan het EK voetbal met het Nederlands elftal nu al de vruchten af. "Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan een succesvol EK", zei Narsingh tegen de Leeuwarder Courant.

"Elke minuut die ik krijg, wil ik goed spelen. Ik merk nu al dat ik beter ben geworden door te trainen en te spelen met zulke topspelers. Ik heb hoge verwachtingen, ook van het team. We kunnen gewoon een heel mooi toernooi gaan beleven."

De speler van sc Heerenveen voelt het vertrouwen van zijn collega-internationals. "Dat zag je bijvoorbeeld woensdag tegen Slowakije. Ik was net in het veld gekomen voor Arjen Robben toen Mark van Bommel me diep stuurde. Hij zou dat niet hebben gedaan als hij niet in me geloofde. De jongens weten dat ik snel ben en een actie heb."

Narsingh geldt als de grote verrassing in de EK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk. De buitenspeler maakte woensdag tegen Slowakije zijn officiële debuut voor Oranje. Daarvoor had hij in het oefenduel met Bayern München al minuten gemaakt en scoorde hij.