'Di Resta kan ook naar McLaren'

Paul di Resta kan volgens Autosport bij McLaren tekenen mocht Lewis Hamilton besluiten de Britse renstal na dit seizoen de rug toe te keren. Ook wordt de Force India-coureur in verband gebracht met Merceds mocht Michael Schumacher stoppen en met Ferrari, waar Felipe Massa de laan uitgestuurd kan worden.

Bij McLaren verlopen de onderhandelingen tussen het team en Hamilton over een nieuwe verbintenis stroef. Volgens Autosport vragen Hamilton en zijn management XIX Entertainment 125 miljoen euro voor vijf seizoenen, maar vindt McLaren dit te veel geld. De relatie tussen de Britse coureur en het team uit Woking is bekoeld nadat Hamilton zelf in 2011 een slecht seizoen draaide en dit jaar juist McLaren steken laat vallen, wat het team al veel punten heeft gekost.

Mocht Hamilton daadwerkelijk vertrekken bij McLaren dan is Di Resta volgens Autosport de eerst aangewezene. De Mercedes-protegé zou op voorspraak van McLaren-teambaas Martin Whitmarsh in 2010 testrijder bij Force India zijn geworden, waarna hij vorig jaar bij het team van Vijay Mallya racecoureur werd. De belangen van de Schot worden behartigd door Anthony Hamilton, de vader van Lewis. De onderhandelingen worden echter pas gestart wanneer het tot een breuk tussen Lewis Hamilton en McLaren komt.

Force India-baas Mallya heeft ondertussen al aangegeven dat hij niet moeilijk gaat doen mocht Di Resta willen vertrekken. De Schot heeft nog een doorlopend contract, maar daarover valt te onderhandelen.