Hiddink: "Geen Nederlanders bij Anzhi"

FC Anzhi Makhachkala is onder leiding van Guus Hiddink doorgedrongen tot de top vijf van de Russische competitie. Hij sluit voorlopig uit dat Nederlandse spelers zijn elftal versterken. Anzhi richt zich vooral op kwaliteit en niet op een bepaalde nationaliteit.

"In eerste instantie hebben we geen Nederlandse spelers op het oog, al weet je nooit zeker of dat in een later stadium niet alsnog aan de orde kan komen", verklaart Hiddink in zijn column voor De Telegraaf.

"In de aanstaande transferperiode zullen we met gerichte investeringen de ploeg verder uit moeten bouwen om door te groeien", aldus Hiddink. "Het is nu gelukt om met Anzhi in de top vijf te eindigen tussen de traditioneel sterke ploegen uit Moskou en Zenit Sint-Petersburg. Maar om ook permanent voor die plekken te spelen moeten we stappen maken."

FC Anzhi plaatste zich voor de Europa League door op het nippertje op de vijfde plaats te eindigen. Het verschil met nummer zes Rubin Kazan bedroeg twee punten. Zenit Sint-Petersburg kroonde zich tot de Russische kampioen.