Seedorf: "Alle opties staan open"

Clarence Seedorf ziet het zitten om in de toekomst bij Ajax aan de slag te gaan. De middenvelder hoopt snel duidelijkheid te verschaffen over het vervolg van zijn voetbalcarrière. 

"Ik ben bij Ajax opgegroeid, heb er mijn debuut gemaakt en mijn eerste successen behaald. Dat blijft altijd speciaal. De deur staat daarom altijd open voor Ajax", legt Seedorf uit aan de officiële website van Ajax. "Als ik in de toekomst iets voor de club zou kunnen betekenen, sta ik daar zeker voor open."

De Nederlander, die deze zomer vertrekt bij AC Milan, wil sowieso nog een paar jaar blijven voetballen. "Ik ben de laatste van mijn generatie die nog speelt en dat wil ik graag nog even zo houden. Ze zeggen allemaal tegen me: ga door tot je erbij neervalt. Zo lang ik me fit voel en de passie heb, zal ik blijven voetballen. Daarna zie ik wel. Of ik net als Frank de Boer trainer word? Niet per se; alle opties staan open."

De 36-jarige routinier weet nog niet waar zijn toekomst na de zomer ligt. "Binnen zeven tot tien dagen hoop ik meer duidelijkheid te kunnen geven. Het is meer spannend dan moeilijk, want ik heb gelukkig nog genoeg keuzes waar ik heen zou kunnen gaan."

Clarence Seedorf, hier in dienst van het Nederlands elftal, houdt alle opties open.