Van Gaal looft vedettencultuur Bayern

Bayern München hoeft niet te vrezen voor het vertrek van topspelers, althans zo redeneert Louis van Gaal. De oefenmeester is lyrisch over de organisatie bij de Duitse topclub. Bayern probeert Bastian Schweinsteiger al jaren te behoeden voor een transfer naar een grote Europese club. In de vorige zomer zou een vertrek naar Arsenal nog aan de orde zijn. Van Gaal verwacht echter niet dat de middenvelder ooit vertrekt uit Beieren.

"Qua geld en organisatie is Bayern fantastisch. Ik heb nooit bij een professionelere club gewerkt dan Bayern. Ik heb ook nergens zo veel verdiend als bij Bayern", zegt Van Gaal tegen De Telegraaf. "Schweinsteiger merkt dat ook. Bovendien is hij een product van de jeugdopleiding. Hij speelt zijn hele leven al voor Bayern."

De grootmacht slaagt er al jaren in om Duitse sterspelers binnenboord te houden. Acht Duitse spelers van het eerste elftal zijn international. Volgens Van Gaal verdienen die spelers een vermogen. "De clubleiding vindt het prachtig om de vedettencultuur in stand te houden. Vooral Hoeness doet dat", aldus de Nederlandse succescoach.


Louis van Gaal looft de vedettencultuur bij Bayern München (Foto: Pro Shots)