Huntelaar verwacht speeltijd op EK

Klaas-Jan Huntelaar voelt zich topfit op weg naar het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De Nederlandse topschutter hoopt dat Bert van Marwijk op hem blijft beroepen. Huntelaar wijst op de opstelling die Van Marwijk in de loop naar het Europese toernooi aanhield.

"Ik heb de hele kwalificatiereeks in het elftal gestaan en ik ga ervan uit dat dit bij het EK niet anders is", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. De spits verwacht dat het Nederlands elftal de stunt tijdens het WK in 2010 kan herhalen in Polen en Oekraïne. "Voor Oranje als team zie ik wel kans op een mooi toernooi. We hebben veel spelers in de ideale leeftijd. Zelf ben ik 28 en ik voel me nog steeds als toen ik 20 was."

Huntelaar is blij met de mening van trainer Huub Stevens dat de aanvaller van Schalke 04 samen met Arsenal-vedette Robin van Persie een spitsenkoppel moet vormen. "Ik hou wel van trainers die duidelijk zijn in wat ze ergens van vinden. Stevens heeft het hart op de tong, zoals Gertjan Verbeek dat ook heeft. Kon ik ook prima mee werken. Verbeek zou dit over Oranje ook zo kunnen zeggen."


Klaas-Jan Huntelaar verwacht speeltijd op het komende EK. (Foto: ANP)