Ronald Koeman wint Rinus Michels Award

Ronald Koeman heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer van het afgelopen seizoen. De 49-jarige oefenmeester van Feyenoord kreeg de voorkeur boven de andere genomineerden Frank de Boer (Ajax), Gertjan Verbeek (AZ), Peter Bosz (Heracles Almelo) en Art Langeler (PEC Zwolle).

Koeman genoot de voorkeur van zijn collega-trainers tijdens een congres in Zwolle. De 78-voudig international leverde dit seizoen een knappe prestatie door met Feyenoord als tweede te eindigen in de Eredivisie. Vorig jaar kwam de ploeg met Mario Been aan het roer niet verder dan de tiende plaats.

De Rotterdammers zagen bovendien vaste waarden als Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos vertrekken. Daar kwam onder anderen Manchester City-huurling John Guidetti voor terug.

Koeman volgt Michel Preud'homme op als winnaar van de prijs. De Belg greep vorig seizoen net naast de titel met FC Twente. Feyenoord en Excelsior mochten voor het derde jaar op rij de prijs voor beste jeugdopleiding in ontvangst nemen.