Ajax start volgend seizoen vrouwenteam

Ajax wil in het seizoen 2012/2013 gaan meedoen aan de nieuwe BeNe League voor vrouwen. Na overleg met de KNVB en CTO is besloten dat de landskampioen vanaf volgend seizoen een vrouwenteam zal gaan beginnen dat zal gaan spelen en trainen op De Toekomst.

Marleen Molenaar zal normaal gesproken het management van de vrouwentak op zich gaan nemen. De oud speelster van het Nederlands elftal deed dit eerder al bij AZ, dat in de beginjaren drie jaar landskampioen werd in de Eredivisie voor vrouwen.

"Voetbal is mijn passie", zei Molenaar op de website van Ajax. "Ik vond het heel jammer dat AZ stopte met vrouwenvoetbal en ik ben blij dat ik nu bij Ajax de kans krijg mijn kennis en ervaring in het vrouwenvoetbal verder toe te passen. Ajax is een ambitieuze en grote club, waar ik me ongetwijfeld op mijn gemak ga voelen. Het belangrijkste is nu om zo snel mogelijk de staf en de selectie samen te stellen."

"Het team dat Ajax gaat inschrijven bestaat voor een deel uit speelsters van het Talententeam van de KNVB maar zal worden aangevuld met andere speelsters. Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren de komende weken, maar daar kijk ik optimistisch naar uit. Ik heb enorm veel zin om aan deze klus te beginnen."