Website LAKS zucht weer onder drukte

Op de tweede dag van de landelijke schoolexamens is het opnieuw druk op de website van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). De site waarop scholieren klachten kunnen melden over de examens, haperde dinsdagavond opnieuw. Maandag ging de website korte tijd op zwart door het vele aantal bezoekers.

Dinsdag kwamen vooral klachten binnen over het vak Nederlands voor de havisten. Binnen anderhalf uur kreeg het LAKS bijna tweeduizend klachten binnen. Na twee dagen examens staat de klachtenteller van de site rond 19.00 uur op ruim twintigduizend.

Het LAKS heeft dinsdag bij het College voor Examens melding gemaakt over het vwo-examen Nederlands van maandag. Daarover regende het klachten, omdat bij twee vragen over een artikel meerdere antwoorden mogelijk zouden zijn. De schrijfster van het artikel, Joke Hermsen, betuigde via Twitter haar steun aan de klagers. Ook zij vond de vragen vaag.

Hoeveel scholieren de website de afgelopen dagen bezochten is onduidelijk door de problemen met de server. Om de site aan te passen moet die anderhalf uur uit de lucht worden gehaald. Dat gebeurt in het hemelvaartweekend, wanneer er geen examens zijn.