Kagawa na bekerwinst: "Geweldige ervaring"

Borussia Dortmund-middenvelder Shinji Kagawa is blij met het winnen van de DFB Pokal. Daarnaast zat Sir Alex Ferguson voor de Japanner op de tribune in Berlijn. Kagawa maakte de openingstreffer en bereidde vervolgens het eerste doelpunt van aanvaller Robert Lewandowski voor.

"We kwamen op een gegeven moment op een grotere voorsprong dan ik had verwacht", vertelt de kleine middenvelder na afloop van de feestelijke overwinning aan de aanwezige pers. "Ik verwachtte de hele tijd dat we penalty's moesten gaan nemen."

"Toen ik het eerste doelpunt maakte, dacht ik niet dat we de voorsprong makkelijk konden verdedigen", ging hij verder. "Bayern heeft namelijk een enorm sterke aanval", wist de Japanse international, die blij was met de grote support van de Dortmund-fans. "Je krijgt zo'n kans niet elke dag, het was een geweldige ervaring en ik ben dan ook blij voor hen dat we hebben gewonnen."

Ondertussen lijkt het erop dat Kagawa deze zomer een transfer zal gaan maken. Sir Alex Ferguson zat hoogstwaarschijnlijk voor de kleine spelmaker op de tribune. Zijn ploeggenoten hopen dat hij blijft. "We praten met hem en zeggen hem dat hij moet blijven", vindt Marcel Schmelzer. "Ik hoop dat hij de juiste beslissing maakt en er goed over nadenkt", voegde Mats Hummels daaraan toe.