Kompany beste speler in Premier League

Vincent Kompany is uitgeroepen tot de Barclays Player of the Season. De verdediger is de eerste speler van Manchester City die wordt verkozen tot speler van het jaar.

Manchester City hield dit seizoen zeventien keer de nul. Kompany had hier een belangrijk aandeel in met zijn leiderschap in het centrum van de verdediging. Twee weken terug toonde hij eveneens zijn waarde door te scoren in de beladen stadsderby met titelconcurrent Manchester United.

Kompany reageerde via zijn Twitter-account op de verkiezing. "Ik ben heel dankbaar en als het mogelijk zou zijn, zou ik deze trofee delen met de andere verdedigers bij City." Doelman Joe Hart werd ook bekroond voor de prestatie van The Citizens. Hij ontving de Golden Glove, een prijs voor de beste doelman van het jaar, en bleef onder meer Michel Vorm en Tim Krul voor.

Met nog een wedstrijd op het programma in de Premier League kan Manchester City het seizoen afsluiten als landskampioen. Daarvoor is een zege nodig op Queens Park Rangers. Zowel City als United beschikt over 86 punten.