Higuaín overweegt vertrek bij Real Madrid

Gonzalo Higuaín overweegt te vertrekken bij zijn club Real Madrid. De Argentijn heeft al maanden het gevoel te weinig aan spelen toe te komen en de terugkeer van Angel Di María heeft dat gevoel bevestigd. De spits vreest nu volgend seizoen volledig uit de plannen van trainer José Mourinho gelaten te worden.

Met nog twee jaar te gaan voor het WK in Brazilië begint, wil de 24-jarige aanvaller zich weer belangrijk maken en in de kijker spelen voor het Argentijns nationaal elftal. Dit seizoen speelde Higuaín slechts tweehonderd minuten meer dan vorig seizoen, toen hij werd geopereerd aan een hernia van de tussenwervelschijf.

Higuaín is één van de weinige spelers bij Madrid die openlijk kritiek levert op Mourinho. Zo herinnerde hij Mourinho tijdens een training ten overstaan van de gehele spelersgroep dat de Portugese trainer hem verzekerd had dat Higuaín zijn favoriete centrumspits was. De Argentijn voegde daaraan toe dat Mourinho zich niet aan zijn woord gehouden had, aangezien Higuaín erg vaak plaats moet nemen op de reservebank.

Ook de concurrentiestrijd met Karim Benzema steekt de in Frankrijk geboren Argentijn. Volgens hem kunnen hij en de Fransman uitstekend samenspelen, maar hebben Mourinho en de president van de Koninklijke, Florentino Pérez, de artificiële concurrentie zelf bedacht om Di María van meer speeltijd te verzekeren. Binnen Real Madrid heerst over het algemeen de opvatting dat Pérez een voorkeur heeft voor spelers die hij zelf bij de club naar binnen geloodst heeft.

Nu bekend is dat Mourinho de afgelopen weken contact heeft gehad met Zlatan Ibrahimovic, vindt Higuaín de tijd rijp om deze zomer afscheid te nemen van de club waar hij al vijf en een half jaar speelt. Een club vinden zal niet al te moeilijk zijn, want het doelscorend vermogen van de spits spreekt voor zich; de Argentijn scoort gemiddeld elke 72 minuten, een gemiddelde dat precies gelijk is aan dat van clubgenoot en Gouden Schoen-winnaar Cristiano Ronaldo.