Samenwerking tussen Sauber en Chelsea

Het Formule 1-team Sauber en de voetbalclub Chelsea zullen samen gaan werken op commercieel gebied en op het gebied van sportwetenschap. De logo's van de Britse club zullen vanaf de Grand Prix van Spanje op de bolides van Sauber te zien zijn, terwijl de logo's van Sauber rond het veld op Stamford Bridge zullen prijken.

Sauber hintte vorige week in Bahrein al op de samenwerking door op de bolide teksten als 'Out of the Blue' en 'True Blue' te plaatsen. Chelsea is dit voetbaljaar bezig aan een opmerkelijke reeks, want onder coach Roberto Di Matteo werd de finale van de Champions League bereikt. Deze wordt op 19 mei in München gespeeld tegen het thuisspelende Bayern München.

"Een samenwerking tussen de Formule 1 en voetbal is er nooit eerder geweest in deze vorm, terwijl er juist zoveel overeenkomsten tussen beide werelden zijn. In beide gevallen gaat het om teamsport op het allerhoogste internationale niveau. Ik denk dat we elkaar op bijvoorbeeld de commerciële vlakken erg kunnen ondersteunen. Tevens wil ik Chelsea nog feliciteren met het bereiken van de finale van de Champions League," zei Sauber-directeur Monisha Kaltenborn over het samenwerken met de club van Roman Abramovich.

Toch is dit niet de eerste samenwerking tussen de autosport en het voetbal, want van 2008 tot en met 2011 reden er de auto's in de Superleague Formula rond in de kleuren van clubteams of van landen. Deze klasse lijkt nu ter ziele te zijn.