Van Veldhoven: "Geen grip op middenveld"

Roda JC-coach Harm van Veldhoven zag zijn ploeg met 1-3 van PSV verliezen. De oefenmeester vond het vreemd dat zijn ploeg niet om wist te gaan met de speelwijze van PSV. "We hadden eigenlijk totaal geen grip op het middenveld. PSV speelde er gewoon tussendoor, ze kregen enorm veel vrijheid."

"De eerste kans van PSV was ook meteen een doelpunt en dan voel je dat het voor PSV alleen maar vlotter en makkelijker ging", aldus Van Veldhoven na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live. In de rust sprak de coach van de Kerkraders zijn verbazing uit over de gebrekkige reactie van zijn ploeg op het spel van PSV.

"Het is ongelooflijk dat we totaal geen correctie hadden op het spel dat PSV speelde, omdat we dat ook van tevoren besproken hadden. Daardoor was het na een minuut of tien al geen wedstrijd meer." Van Veldhoven was het absoluut oneens met de (gemiste) strafschop die PSV in de tweede helft toegewezen kreeg.

"De doelman maakte een sliding en de speler reageerde heel verstandig om meteen te vallen bij de volgende stap die hij zette. Ik vond die strafschop heel makkelijk gegeven, ik dacht meteen dat het een schwalbe was."