Rookietest op Silverstone en in Abu Dhabi

De Formule 1-teams hebben dit jaar de keuze om de test voor jonge coureurs uit te voeren op Silverstone of in Abu Dhabi. In de afgelopen jaren was laatstgenoemde baan het decor van de test, maar de drukke Formule 1-kalender zorgde ervoor dat er een alternatief gevonden moest worden.

Door de testen in Abu Dhabi zorgen de teams ervoor dat hun teamleden vijf weken aaneensluitend van huis zijn. Door in juli op Silverstone te testen wordt dit voorkomen, omdat er dan gereden wordt in een rustige periode. De meeste renstallen lijken hier dan ook de voorkeur aan geven. Red Bull en Toro Rosso willen wel in Abu Dhabi in actie komen. Overigens kunnen de teams in Silverstone nog besluiten om de test naar Abu Dhabi te verplaatsen mocht het weer niet meewerken. Voorwaarde hiervoor is dat ze in Engeland bij de test geen meter gereden hebben.

Voor bandenleverancier Pirelli betekent het splitsen van de test dat er geen nieuwe banden uitgeprobeerd kunnen worden. "Maar de rookietest had voor ons sowieso weinig waarde. De teams proberen toch andere onderdelen en afstellingen uit, waardoor het ons niet meer dan een indicatie gaf," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery tegen Autosport.