Ricciardo baalt nog van Bahrein-race

Daniel Ricciardo leek afgelopen weekend een goed resultaat neer te kunnen zetten in de Grand Prix van Bahrein. De Australiër kwalificeerde zich als zesde, maar kwam na een slechte start uiteindelijk als vijftiende over de streep. Van dit resultaat baalt hij vier dagen later nog steeds.

"Doodzonde. Dit was zeer frustrerend en teleurstellend. Dit is een race om snel te vergeten, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik had geen goede start. Ik had erg veel wielspin en kwam niet goed weg. Vervolgens zat ik in de eerste bocht aan de binnenkant, wat waarschijnlijk de verkeerde kant was. Ik ging te vroeg in de remmen en zag het halve veld buitenom voorbij komen. In de tweede sector was er ook nog contact met een andere auto. Ik weet niet met wie, maar ik had daarbij schade aan mijn voorvleugel opgelopen," zei Ricciardo over de dramatisch verlopen race in Bahrein.

"Ik ben gelijk na de race naar de data en een herhaling van de start gaan kijken. In de aanloop naar de start ging alles wel prima en ik stapte met een redelijk goed gevoel in de auto. Ik had geen last van zenuwen en maakte geen rommeltje van de start, maar het ging allemaal gewoon wat moeizaam. Ik zal moeten uitvinden waaraan dat heeft gelegen. Het is niet zo dat ik dit soort dingen zomaar achter me laat. Er komt een moment dat ik dat wel doe en uitkijk naar Barcelona, maar zover ben ik nog niet. Dit blijft nog wel even in mijn hoofd spelen," ging een balende Australiër verder.

Hij zal vandaag en morgen in de simulator van het team plaats gaan nemen. "Daarna gaan we naar Mugello om te testen. Het team zal ongetwijfeld wat nieuwe dingen hebben die uitgeprobeerd moeten worden en er zijn ook nog wat zaken die we mee hadden genomen naar China en Bahrein, die nog wat meer aandacht nodig hebben. Ik heb van mijn engineers gehoord dat we een vol programma hebben voor de test. Ik ben al een poosje niet meer in Mugello geweest. Het is echter een van mijn favoriete circuits en ik kijk ernaar uit om daar met een Formule 1-auto te rijden."