Olic verlaat Bayern voor Wolfsburg

Ivica Olic zal volgend seizoen zijn kunsten vertonen in het groene shirt van Vfl Wolfsburg. De 32-jarige Kroaat verlaat Bayern München, waar hij weinig speeltijd kreeg.

De goede vorm van spits Mario Gomez dit jaar ging ten koste van Olic, die dit seizoen in maar negentien duels in de Bundesliga mocht meespelen. Hierin kwam hij tot twee doelpunten en een assist. Wolfsburg verlost Bayern en Olic nu van elkaar door hem na het aflopen van zijn contract in de zomer transfervrij over te nemen, zo bevestigde de spits aan Bild.

Bayern haalde Olic in de zomer van 2009 transfervrij op bij Hamburger SV en dat bleek het koopje van de eeuw. De vinnige en hardwerkende spits maakte in zijn eerste seizoen elf doelpunten en gaf zes beslissende voorzetten. In de Champions League had hij met nog eens zeven goals een belangrijk aandeel in het bereiken van de finale tegen Internazionale.

Vanaf vorig seizoen ging het bergafwaarts met Olic, samen met de slecht presterende ploeg van trainer Louis van Gaal. Waar de ploeg dit seizoen onder Jupp Heynckes opstond, bleef Olic sukkelen. Uiteindelijk verloor hij zijn plaats aan de dit seizoen exploderende doelpuntenmachine Gomez. Hoe lang Olic bij Wolfsburg tekent is nog niet bekend.