[NBA] Chicago Bulls na zege bijna zeker van toppositie

Chicago Bulls heeft in de NBA een zege geboekt op titelverdediger Dallas Mavericks. In Chicago werd het 93-83 voor het team van sterspeler Derrick Rose, die zijn rentree maakte na een enkelblessure. Bulls is nu vrijwel zeker van de eerste plaats in het Oosten.

Rose, de regerend MVP, was nog niet helemaal fit, maar bleek voldoende hersteld van zijn enkelkwetsuur om Chicago aan te kunnen voeren tegen het Dallas van Dirk Nowitzki. De Duitser maakte 17 punten voor Mavericks. Topscorer bij Chicago werd Luol Deng met 22 punten. Door de zege op Dallas en het onverwachte verlies van Miami Heat tegen Washington Wizards (84-86) kan de toppositie in de Eastern Conference Chicago bijna niet meer ontgaan.

In het Westen plaatste Denver Nuggets zich voor de play-offs door met 118-107 te winnen bij Phoenix Suns. Het is het negende seizoen op rij dat Denver deelneemt aan het naseizoen in de NBA. Topscorer voor Nuggets werd Ty Lawson met 29 punten. Hij schoot vijf op vijf vanachter de driepuntslijn en deelde ook nog eens 10 assists uit. Phoenix kwam door de nederlaag een wedstrijd achter op Utah Jazz in de race voor de achtste play-offplaats in de Western Conference. Utah, dat zaterdag won met 117-107 van Orlando Magic, ontvangt dinsdag Phoenix in een rechtstreeks duel om een plek in de play-offs.

Overige uitslagen in de NBA
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 106-109
Houston Rockets - Goden State Warriors 99-96
Memphis Grizzlies - Portland Trailblazers 93-89
Milwaukee Bucks - New Jersey Nets 106-95