[Premier League] Uitslag Arsenal - Chelsea

Arsenal en Chelsea hebben vanmiddag in het Emirates Stadium de punten met elkaar gedeeld. Beide ploegen kwamen in de Londense derby niet tot scoren en zodoende eindigde de partij in 0-0. Door dit resulaat blijft Arsenal vierde, terwijl Chelsea op de zesde plaats terug te vinden is.

Al snel werd Arsenal via Tomás Rosicky gevaarlijk, maar de poging van de Tsjechische middenvelder werd door zijn landgenoot Petr Cech gekeerd. Robin van Persie was in het begin van de wedstrijd het dichtst bij een treffer. Hij raakte echter de paal. Chelsea kon nauwelijks voor gevaar schichten in de beginfase. Fernando Torres, die de geblesseerde Didier Drogba verving, zag een aantal schoten worden geblokt. Ook Gary Cahill deed een poging, maar de verdediger zag zijn inzet niet tussen de palen belanden.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd Chelsea gevaarlijker. John Terry kwam een aantal keren gevaarlijk op en dit resulteerde in een paar mogelijkheden. Toch was het Arsenal dat kort voor rust opnieuw erg dichtbij een doelpunt was. Een schot van verdediger Laurent Koscielny knalde op de lat. Ook Van Persie zag zijn poging niet achter Cech belanden.

De tweede helft begon met een kans voor Daniel Sturridge. De aanvaller van Chelsea wist, net als zijn teamgenoten in de eerste helft, de openingstreffer niet te scoren. Arsenal was in de tweede helft nog een aantal keren gevaarlijk via Van Persie en Gervinho, maar het spitsenduo kon de defensie van Chelsea niet kloppen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.