Lampard: "Di Matteo verdient felicitaties"

Frank Lampard stelt dat de 1-0 overwinning van zijn Chelsea op Barcelona voor een groot deel op het conto van coach Roberto Di Matteo geschreven mag worden.

"Di Matteo bracht enthousiasme in de kleedkamer", zegt Lampard tegen UEFA.com, "en houdt het simpel. Hij heeft benadrukt dat we sterk moesten zijn, wat nodig is tegen Barcelona, en hij verdient er het krediet voor." Daarnaast hield iets anders Chelsea op de been volgens de middenvelder. "We hadden wat geluk, maar soms verdien je het om het geluk aan je zijde te hebben."

Sinds Di Matteo de rol van manager in februari overnam van André Villas-Boas lijkt Chelsea net op tijd te pieken. De halve finale is echter nog niet gewonnen, beaamt Lampard. "Elk team dat bij Barcelona op bezoek gaat heeft het moeilijk en het zal veel werk kosten om het resultaat in ons voordeel te houden."

Dit harde werk mag Chelsea leveren op 24 april, als het afreist naar een afgeladen Camp Nou. Daar zullen de Londenaren de klus moeten klaren. Lampard: "Een doelpunt maken en de nul houden is een goed resultaat voor ons, maar niets is nog beslist."