De Boer: "Het had wat meer gemogen"

Ajax-coach Frank de Boer zag zijn ploeg voor de tiende keer op rij winnen. Toch vindt hij dat zijn ploeg tegen De Graafschap (3-1) beter had mogen presteren. "Het had allemaal wel wat meer gemogen. Dit was een beetje voor het publiek. We komen na drie minuten met 1-0 en dan hoopt iedereen op 10-0. Zo makkelijk is dat echter niet, maar we speelden vooral in de eerste helft ook veel te slordig", aldus De Boer na afloop van het duel op de persconferentie.

"Toch stonden we bij rust met 3-1 voor. In de tweede helft deden we het stukken beter, maar toen scoorden we niet. Dan bloedt zo'n wedstrijd dood", zo voegde de oefenmeester van de Amsterdammers eraan toe. De drie punten die Ajax met deze overwinning pakt, brengt de club uit de hoofdstad echter wel dichtbij de titelprolongatie.

Met nog vier speelronden op het programma voert Ajax de ranglijst aan. Het verschil met achtervolgens AZ en Feyenoord bedraagt zes punten. Als de Amsterdammers de komende twee speelronden weten te winnen, zou de 31e landstitel mogelijk al gevierd kunnen worden.