Brecel (17) jongste speler ooit op WK snooker

Luca Brecel heeft zich zondag als eerste Belg ooit gekwalificeerd voor het WK snooker. De 17-jarige Belgisch Limburger zette in de laatste kwalificatieronde een 5-4 achterstand tegen de Engelsman Mark King om in een 10-8 overwinning. Brecel is tevens de jongste deelnemer aan het WK snooker allertijden. 

Brecel, de nummer 87 van de wereld, moest vier kwalificatierondes winnen om aan het hoofdtoernooi van het WK mee te mogen doen. In de eerste ronde werd de Ier Ian McCullogh met 10-2 verslagen. De Engelsman Barry Pinches werd met 10-3 ook snel aan de kant gezet. De derde ronde was voor Brecel een stuk lastiger. Michael Holt, de nummer 29 van de wereld, werd pas in het laatste frame verslagen met 10-9.  

Brecel werkte de achterstand bij aanvang van de tweede sessie direct weg en won de eerste drie frames van de sessie. King kwam echter terug tot 8-8, maar in de laatste twee frames moest King zijn meerdere erkennen in Brecel. 

Stephen Hendry is er voor de 27ste keer op het WK, hij versloeg in de kwalificatie Yu Delu met 10-6. De eindfase van het WK wordt van 21 april tot 7 mei in het Crucible Theatre van Sheffield gespeeld. De loting voor het WK is maandag.