Sekteleden Brazilië aten en verkochten mensenvlees

Drie leden van een Braziliaanse sekte zijn aangehouden omdat zij zeker twee vrouwen zouden hebben opgegeten. De drie verdachten aten niet alleen zelf mensenvlees, maar verwerkten dat ook in gehaktbrood dat ze verkochten.

Het drietal was lid van een sekte die streefde naar 'de zuivering van de wereld en een krimp van de wereldbevolking', zei inspecteur Wesley Fernandes van de politie in Garanhuns. Van de aangehouden man zou een boek zijn verschenen waarin hij uit de doeken doet dat hij stemmen hoort en geobsedeerd is door het ombrengen van vrouwen. Het werkje draagt volgens de lokale krant Estado de Sao Paulo de titel 'Bekentenissen van een schizofreen'.

Het drietal heeft een bekentenis afgelegd. Jorge Beltrao Negromonte, zijn vrouw en zijn minnares waren woensdag opgepakt. De politie kreeg hen in het vizier toen een van de verdachten de creditcard van een van hun slachtoffers gebruikte.

De verdachten zouden hun prooien hun huis in hebben gelokt door ze een betrekking als oppas aan te bieden. De politie vond de overblijfselen van twee slachtoffers in de achtertuin. De politie verstoorde de voorbereidingen voor een derde voorgenomen moord, op een vrouw in het naburige Lagoa do Ouro.

Het drietal zou gehaktbrood met een vulling van mensenvlees aan de man hebben gebracht in hun buurt. De geschokte buurtbewoners hebben donderdag hun woede gekoeld op het huis waar de gruweldaden zouden hebben plaatsgevonden en dat tot de grond toe afgebrand.