Ajax wil stap richting titel zetten

Koploper Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA op tegen degradatiekandidaat De Graafschap. Een overwinning op de Superboeren brengt de Amsterdammers, met daarna nog vier wedstrijden te spelen, weer een stuk dichterbij de titel. Ajax-trainer Frank de Boer is niet bang voor onderschatting. "We moeten De Graafschap hetzelfde benaderen als PSV."

De regerend landskampioen boekte na de winterstop een serie van negen competitieoverwinningen op rij. Dat Ajax na deze reeks de uitgesproken titelkandidaat is, doet de oefenmeester niet zoveel. "Ik ben gewend met de druk om te gaan. Ik ken het gevoel dat anderen Ajax als favoriet inschatten. Ik vind het niet erg, dit hoort bij Ajax."

Volgens De Boer was de 2-1 uitoverwinning in de Europa League op Manchester United bepalend voor de titelaspiraties van de Ajacieden. "En dat we PSV, op dat moment de grote titelfavoriet, geen schijn van kans hebben gegeven."

Bang dat Ajax alsnog de titel misloopt is De Boer dan ook niet. "We hebben veel vertrouwen en moeten keihard blijven werken. Als we de komende wedstrijden thuis winnen is de kans groot dat wij aan het langste eind trekken."

Tegenstander De Graafschap won donderdag sinds lange tijd weer eens een wedstrijd. Thuis werd FC Utrecht met 3-0 verslagen. Door de overwinning droegen de Superboeren de laatste plaats over aan Excelsior.

Ondanks de goede uitslag van afgelopen week, hebben de Doetinchemmers niet het idee dat bij Ajax veel valt te halen. "Ajax-uit is moeilijk, we moeten Ajax het voetballen onmogelijk maken. Ze zitten in een flow en spelen met veel beweeglijke spelers. Toch hopen we op een resultaat", zegt trainer Richard Roelofsen.