Axl Rose wil niet in Hall of Fame

Axl Rose weigert een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame. Kwaad bloed tussen de zanger van Guns N'Roses en zijn oude bandleden lijkt de belangrijkste reden te zijn voor zijn afwijzing. Guns N'Roses wordt zaterdag opgenomen in de Hall of Fame.

"Ik dring erop aan dat ik niet word opgenomen in mijn afwezigheid", schrijft de 50-jarige muzikant in een brief aan de Rock and Roll Hall of Fame. "Weet dat niemand toestemming heeft om mijn inductie in mijn plaats te accepteren of voor mij mag spreken."

De afgelopen tijd werd druk gespeculeerd over een reünie van de originele bandleden van Guns N'Roses, maar daar komt volgens Rose niks van terecht. "Er is geen ruimte voor gesprekken, laat staan een reünie." De zanger 'voelt dat de Hall of Fame-ceremonie niet een gelegenheid is waar hij wordt gewenst of gerespecteerd'. Gitarist Slash zei onlangs in een interview met Rolling Stone dat Rose hem haat. "Vanwege een heleboel redenen, ik weet niet precies welke. Wij communiceren niet met elkaar."

De Hall of Fame laat in een verklaring weten dat het desalniettemin van plan is Rose met de rest van de band op te nemen. "Het spijt ons dat hij niet persoonlijk aanwezig is om zijn inductie te aanvaarden." Volgens het museum hebben in het verleden alleen de Sex Pistols een plaatsje in de Hall of Fame geweigerd.