FC Utrecht en Sneijder vermoedelijk uit elkaar

De kans is klein dat Rodney Sneijder volgend seizoen nog bij FC Utrecht speelt. Ajax wil de middenvelder alleen verkopen en daar heeft Utrecht de middelen niet voor. De club uit de Domstad heeft bovendien meer opties voor de positie van Rodney Sneijder. Sneijder wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, maar heeft zich onvoldoende gemanifesteerd om bij Ajax in aanmerking te komen voor een basisplaats.

"Als we Sneijder willen behouden, moeten we hem van Ajax kopen", zegt Utrecht-coach Jan Wouters in Voetbal International. "Terwijl we méér spelers voor zijn positie hebben." FC Utrecht heeft echter geen geld om nieuwe spelers aan te trekken. De club gaat alleen voor versterking als één of twee spelers tegen een forse afkoopsom vertrekken. Nana Asare en Jan Wuytens vertrekken mogelijk in de zomer.

Een speler waar Utrecht al enige tijd een oogje op heeft is oud-Ajacied Evander Sno. De middenvelder van RKC Waalwijk zag in januari niets in een overgang naar de Domstad en wordt nu ook door Roda JC begeerd. "Ik zou Sno er graag bij hebben. Dat weet hij ook, maar hij wil zich nu op RKC concentreren", zegt Wouters. "Sno kan onder druk voetballen en dat kunnen er niet veel. Ook kan hij wegdraaien bij zijn tegenstander en een opening vinden."