Van Persie: "City kan verlies niet permitteren"

Lange tijd leek Manchester City ongenaakbaar, maar Robin van Persie ziet barstjes ontstaan bij de steenrijke Engelse ploeg. Zondagmiddag treft Arsenal The Citizensin eigen huis. Volgens Van Persie ligt de basis voor de kwetsbaarheid van City bij een nederlaag in januari.

De ploeg van trainer Roberto Mancini ging in die maand met 1-0 onderuit bij Sunderland, door een treffer in blessuretijd van Dong-Won Ji. De Nederlander vindt dat City sindsdien iets van zijn glans verloren heeft. "Het was toen Nieuwjaarsdag en voor iedereen een grote schok", herinnert Van Persie zich tegenover The Sun on Sunday.

"Iedereen dacht toen: Ze zijn dus wel te verslaan! Voor mij was dat dus het moment dat er een verandering plaatsvond bij hen. Daarvoor waren ze niet te stoppen." City heeft inmiddels een achterstand van vijf punten op koploper Manchester United. "Ze hebben het erg lastig en zondag moeten ze dus winnen. Ze kunnen zich een nederlaag niet permitteren. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ons, want wij willen derde eindigen om ons te plaatsen voor de Champions League."