Mata: "Chelsea kan Barcelona verslaan"

Dat het een zware klus wordt is duidelijk, maar Juan Mata sluit niet uit dat Chelsea voor een stunt gaat zorgen tegen FC Barcelona. De twee grootmachten treffen elkaar binnenkort in de halve finales van de Champions League. Hoewel het spel van Chelsea niet altijd even spectaculair is, pakken de Londenaren onder trainer Roberto di Matteo de laatste tijd veel punten. Mata heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop tegen de Catalanen.

De Spanjaard speelde vorig jaar nog voor Valencia, dat Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey verrassend versloeg. "Dat was een van mijn beste wedstrijden. Om Barcelona te verslaan, moet je een geweldige wedstrijd spelen. Dat moge duidelijk zijn", aldus de middenvelder tegenover The Sunday Mirror.

"We weten allemaal dat Barcelona met Lionel Messi een van de beste spelers ter wereld tot zijn beschikking heeft. Het is een geweldig team. Maar in voetbal is niets onmogelijk. We weten dat als we goed voor de dag komen, we een kans hebben om ons te kwalificeren voor de finale", besluit Mata.