Marco Borsato ongerust over gezondheid

Marco Borsato maakt zich zorgen over zijn gezondheid. De zanger, die twee keer in enkele maanden met griep kampte, heeft weinig energie en kan door 'een rare kuch' lastig praten.

"Ik voel me behoorlijk rot", vertelt Borsato in het AD. "Medicijnkuren lijken niet aan te slaan. Soms hoest ik zo lang en heftig dat er een beetje bloed mee komt. Dat lijkt me toch niet echt normaal." Ook breekt het zweet de zanger soms ineens uit. "Het ene moment heb ik koorts en later weer opeens niet."

De 45-jarige Borsato zegt binnenkort een grote medische check-up te laten doen. "Dit is echt geen gewone griep meer." Volgens de zanger hebben artsen ook een longontsteking en bronchitis uitgesloten. "Dus moet het iets anders zijn. Dit duurt nu al weken. Doodziek ben ik niet, maar wel het tegenovergestelde van superfit."

Borsato geeft toe dat hij de afgelopen jaren 'wellicht iets te veel' hooi op zijn vork heeft genomen en dat zijn klachten daar mogelijk iets mee te maken hebben. "De film, het TEG-drama, een plaat, de Wit Licht-toer. Toen ik aan die serie optredens begon, was ik eigenlijk al gesloopt. Ik denk regelmatig: Marco, je moet eens een tijdje goed ademhalen, even pas op de plaats maken."