PSV terug in derde categorie KNVB

PSV staat vanaf vandaag weer in categorie drie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Dat betekent dat de Eindhovense club weer één van de meest gezonde clubs van ons land is.

Met de plaatsing naar de derde categorie sluit PSV een moeizame periode af. Daarin baarden  het vermogen en de liquiditeiten de club tot grote zorgen, maar dat is nu voorbij. "De huidige financiële balans, liquiditeiten en de vooruitzichten op structureel herstel van de verlies- en winstrekening vormen weer een solide basis voor toekomstig sportief succes", liet algemeen directeur Tiny Sanders op de officiële clubsite weten.

De categorisering van voetbalclubs maakt al jaren deel uit van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van een club wordt aan de hand van een puntensysteem beoordeeld. Per rapportagemoment wordt een ploeg vervolgens in een categorie geplaatst.

Op die manier hoopt de KNVB de continuïteit van de competities betaald voetbal te waarborgen. In het verlengde daarvan ligt natuurlijk ook nog de continuïteit van de betreffende club.