Politie vist inbreker uit kliko

Agenten hebben zondagnacht in Heerhugowaard een 36-jarige inbreker uit Moldavië uit een kliko gevist. De man had samen met een kort daarvoor aangehouden makker ingebroken in een tuincentrum in de Noord-Hollandse plaats, meldt de politie.

Na de melding van de inbraak zagen agenten iets na middernacht op camerabeelden dat twee personen over een hek bij het tuincentrum aan de Middenweg waren geklommen. Vermoed werd dat de inbrekers nog bij het terrein van het tuincentrum waren. Daarom werd de omgeving afgezocht met behulp van honden.

Een van de verdachten was via een sloot in de richting van nabijgelegen woningen gevlucht. Deze 42-jarige man uit Moldavië werd in de bosjes op de Middenweg gevonden. Een politiehond beet de inbreker hierbij in zijn been.

Een politiehelikopter hielp bij de zoektocht naar de tweede inbreker door warmtebeelden te maken. In een vuilcontainer bij nabijgelegen huizen aan het Erf van Odin werd een warmtebron waargenomen. Het bleek de 36-jarige man te zijn. Toen de politie de kliko opendeed, gaf de man zich over.