[Jupiler League] Derde winst op een rij voor MVV

MVV heeft maandagavond in de Jupiler League zijn derde zege op rij geboekt. Op bezoek bij SC Veendam wonnen de Limburgers met 3-1. Michael La Rosa en twee goals van Prince Rajcomar zorgden voor een 0-3 ruststand. In de tweede helft deed Lars Hutten uit een penalty nog iets terug. Door de zege stijgt MVV een plaats naar de achtste stek, met 43 punten uit 28 duels. Veendam staat zestiende met 24 punten minder.

Veendam was de eerste twintig minuten niet eens zoveel minder dan MVV, maar keek wel tegen een 0-2 achterstand aan. Waar Jonathan Opoku twee opgelegde kansen liet liggen, sloegen de bezoekers via La Rosa en Rajcomar wel toe. Drie minuten voor rust tilde diezelfde Rajcomar de marge zelfs naar drie.

In de tweede helft probeerde Veendam nog iets van de wedstrijd te maken. Een offensiefje leidde echter niet tot de gewenste aansluitingstreffer, hoewel Opoku wel weer tweemaal dichtbij was. MVV vond het met de comfortabele voorsprong op zak wel best, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Tien minuten voor tijd redde Hutten vanaf de penaltystip nog de eer voor Veendam.