Bouma: "We richtens ons op tweede plaats"

PSV leek onder interim-trainer Philip Cocu op te leven. De ploeg speelde gelijk tegen Valencia (1-1) en won twee keer van sc Heerenveen (5-1 en 3-1). Afgelopen weekend kwamen de Eindhovenaren zichzelf echter tegen.

Ajax slaagde er in de Amsterdam ArenA namelijk in om met 2-0 te winnen. De aanleiding voor de nederlaag was de afwachtende houding, die de ploeg uit De Lichtstad in Amsterdam aannam. "Ook de vorige wedstrijden begonnen we op de manier waarop we tegen Ajax hebben gespeeld, maar nu werden we verder achteruit gedrukt", keek Wilfred Bouma terug.

De verdediger vervolgde: "Als je dan een goed voetballende ploeg tegenover je hebt, dan wordt het een moeilijk verhaal. Zeker als je ook nog eens veel persoonlijke duels verliest."

Tot slot weigerde Bouma het woord 'landstitel' in de mond te nemen. Al voegde hij daar wel aan toe niets uit te sluiten. "We moeten nu natuurlijk niet over de titel praten en ons richten op de tweede plaats. Maar je weet nooit wat er uiteindelijk nog te halen valt."