'Te oude' Mickey Rourke stapt uit rugbyfilm

Mickey Rourke heeft zich teruggetrokken uit de film over de Britse rugbyspeler Gareth Thomas. Volgens de sportman vindt de 59-jarige acteur zichzelf te oud om een topsporter te spelen. "Ik sprak Mickey gisteren en we hebben het nu over andere bekende acteurs die de rol zouden kunnen spelen," zegt Thomas tegen de Britse krant The Sun.

Rourke denkt dat zijn lichaam alle training die de rol vereist niet aan kan. De Amerikaanse acteur zou een man van begin 30 moeten spelen. "We hebben het gehad over speciale effecten, maar Mickey denkt niet dat het realistisch wordt."

Het spelen van een sportman is bekend terrein voor Rourke. De acteur begon zijn carrière als bokser en rolde later in het acteervak. Rourke kreeg in 2009 nog een Oscarnominatie voor zijn rol als worstelaar op leeftijd in The Wrestler.

De rugbyer laat weten dat de Engelse acteur Tom Hardy nu in onderhandeling is om Thomas te spelen in de biografische film. Ook Vinnie Jones heeft een rol.

Rourke had veel zin in de film over Thomas. Hij studeerde op het Welshe accent van de 37-jarige sportman en was druk aan het trainen om in vorm te komen. De film gaat over de persoonlijke strijd van Thomas die in 2009 verklaarde homoseksueel te zijn. Wanneer de film in productie gaat, is nog niet bekend.


'Te oude' Mickey Rourke stapt uit rugbyfilm (Foto: Novum)