UEFA keurt BeNe League vrouwen goed

De UEFA heeft zijn goedkeuring gegeven aan de BeNe League in het vrouwenvoetbal. Dat deed het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond tijdens een vergadering in Istanbul. De gezamenlijke Nederlands-Belgische competitie kan daardoor komend seizoen al van start gaan. Dat maakt de KNVB vrijdag bekend.

De bondsbesturen van de KNVB en KBVB waren al eerder akkoord gegaan met de plannen. Door het fiat van de UEFA kunnen de beide bonden verder gaan met het opstellen van reglementen en een competitieschema en het regelen van onder meer commerciële zaken, financiën en communicatie.

In het eerste seizoenhelft worden de beide nationale competities met acht teams gespeeld. De vier sterkste teams uit beide landen kwalificeren zich dan voor de BeNe League A, de nummers vijf tot en met acht gaan naar de BeNe league B. Die worden dan in het voorjaar afgewerkt. De beste Nederlandse en de beste Belgische club uit de BeNe League A kwalificeren zich voor de Champions League. Een planning voor de komende jaren is er nog niet.