[Primera División] Málaga houdt Real Madrid op remise

Málaga heeft Real Madrid zondag een punt afgesnoept in Santiago Bernabeu: 1-1. Karim Benzema scoorde tien minuten voor rust, in blessuretijd benutte Santiago Cazorla een vrije trap. Door de remise is de voorsprong van Real Madrid op nummer twee Barcelona geslonken tot acht punten. Bij de bezoekers stond Joris Mathijsen in de basis. Ruud van Nistelrooy viel ruim een halfuur voor tijd in.

Valencia won eerder zondag met 3-0 bij Athletic Bilbao. Het verschil tussen de twee in de Europa League succesvolle clubs werd door Roberto Soldado gemaakt. Hij schoot namens de bezoekers in de 41e, 57e en 85e minuut raak.

Atletico Madrid, ook door in Europa, ging op bezoek bij Real Mallorca onderuit: 2-1. Atletico-verdediger Roberto Godin zette de toon door kort na rust een eigen doelpunt te maken. Vlak daarna zette Michael Perreira Mallorca op 2-0 voordat de thuisploeg met tien man verder moest na een rode kaart voor Ivan Ramis. Radamel Falcao deed nog wat terug, maar het was niet voldoende.

Levante won zondagmiddag al van Villarreal: 1-0. Xavi Torres maakte in blessuretijd de beslissende treffer.