Roelofsen: "Hadden totaal geen dreiging"

De Graafschap verloor op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-0. Trainer Richard Roelofsen spreekt van een terechte nederlaag en vond zijn ploeg slecht spelen. Vooral in aanvallend opzicht was het niet veel.

"Maar ik vond het verdedigend wel goed, we stonden verdedigend goed. Zo maakten we het spel van RKC onmogelijk. Aan de bal waren we helaas zeer matig. Je weet dat je een uitwedstrijd speelt, dus tot het tegendoelpunt kon ik daarmee leven. Maar we raakten de bal te snel kwijt", vertelde de oefenmeester aan Eredivisie Live.

"Het is een verdiende overwinning voor RKC, maar toch heb ik het gevoel dat er een puntje had ingezeten voor ons. Wij maken een keuze voor deze verdedigende tactiek en hebben tot nu toe ook elk duel wel twee of drie opgelegde kansen gehad, maar dat was vandaag niet zo. We hebben totaal geen dreiging gehad deze wedstrijd."

De Graafschap staat door de winst van Excelsior op Roda JC nu op de laatste plaats. Het verschil tussen beide ploegen is nu twee punten. Nummer zestien VVV-Venlo verloor in eigen huis van N.E.C. Nijmegen en heeft zeven punten meer dan Excelsior (25).