Thorpe aan vooravond olympische trials

Ian Thorpe moet zich bij de Australische plaatsingswedstrijden voor de Olympische Spelen opnieuw bewijzen. De zwemmer, in het verleden goed voor elf wereldtitels en vijf olympische gouden medailles, is aan zijn tweede zwemleven begonnen.

Echt bemoedigend zijn de tijden van Thorpedo echter nog niet. Veel trainingsuren en een hernieuwde slagbeweging hebben niet gebracht wat Thorpe er vooraf van had gehoopt. Hij ziet zichzelf dan ook niet als favoriet voor winst bij de trials. "De meest realistische uitkomst is dat ik zal falen", liet hij vorige week optekenen. "Ik zou willen dat ik zes maanden meer had om de Spelen te halen."

Leigh Nugent, hoofdcoach van de Australische zwemmers, is beduidend positiever. "Sinds zijn rentree heeft hij er niet beter voorgestaan. Voor Ian gaat het echte werk nu pas beginnen", liet hij weten.

Thorpe moet zich op de 100 of 200 meter vrije slag bij de beste twee zwemmers scharen om individuele kwalificatie voor Londen af te dwingen. Voor kans op een plaats in het estafetteteam volstaat een zesde plaats.