[NBA] Chicago wint topper van Miami

Chicago Bulls heeft de topper in de Eastern Conference van de NBA bij Miami Heat gewonnen. De Bulls waren woensdag in Florida met 106-102 te sterk. Chicago moest het stellen zonder sterspeler Derrick Rose, die kampt met een liesblessure. Zijn vervanger John Lucas maakte 24 punten, waarvan elf in het laatste kwart.

Bij Miami waren Dwyane Wade en LeBron James met 36 en 35 punten op schot, maar dat bleek niet voldoende. De thuisploeg bracht een achterstand van zeventien punten nog wel terug tot vier, waarna Wade in de laatste minuut een driepunter miste. Voor koploper Chicago was het de 36e overwinning van dit seizoen.

San Antonio Spurs behaalde een 122-111 zege op Orlando Magic. Tony Parker was met 31 punten topscorer bij de thuisploeg, die tweede staat in de Western Conference. Nummer drie Los Angeles Lakers boekte zijn vierde overwinning op rij. Kobe Bryant leidde zijn team met 33 punten langs New Orleans Hornets: 107-101.