[Jupiler League] Uitslagen inhaalronde

Sparta Rotterdam is maandagavond in de Jupiler League verder ingelopen op koploper FC Zwolle. De Rotterdammers wonnen zelf de inhaalwedstrijd met 2-0 van FC Den Bosch, terwijl FC Volendam de Zwollenaren op 2-2 hield. Het verschil bedraagt daardoor nog maar drie punten in het voordeel van Zwolle, dat in de winterstop nog een marge van dertien punten had.

Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor Zwolle, dat na 25 minuten leidde met 0-2 door treffers van Nassir Maachi en Bart van Hintum. Volendam kwam echter terug via Achmed Ahahaoui en Robert Muhren. Concurrent Sparta nam in de tweede helft afstand van Den Bosch. Gijs Luirink en Mario Bilate scoorden.

Nummer drie FC Eindhoven won ook, met 3-1 bij Go Ahead Eagles. De Brabanders kwamen via Rinke Pennings op voorsprong, maar al snel zorgde Joey Suk voor de gelijkmaker. Op treffers van Youness Mokhtar en Wesley Vanbelle in de tweede helft had Go Ahead geen antwoord meer paraat.

Emmen is de nieuwe hekkensluiter. Die club verloor het degradatieduel met nummer laatst Veendam met 0-2. De andere gedeelde hekkensluiter, AGOVV, klopte FC Oss met 3-2.