The Simpsons offline gehaald

Het smartphonespel The Simpsons: Tapped Out is verwijderd uit de Appstore. Uitgever Electronic Arts heeft hiertoe besloten nadat gamers hadden geklaagd over problemen tijdens het spelen. De servers die nodig zijn voor het online spel kunnen de drukte niet aan.

"Als je het spel gedownload hebt, kan je gewoon verder spelen", laat de uitgever weten in een verklaring. Electronic Arts gaat de capaciteit van de servers vergroten, waarna iPhone-bezitters het spel weer kunnen downloaden.

Het is de tweede keer in een week dat de uitgever een spel uit de Appstore verwijdert. Vorige week woensdag werd het schietspel Battlefield 3: Aftershock uit de online winkel gehaald. Het spel zou niet de kwaliteit bieden die gamers verwachten.

The Simpsons: Tapped Out is een gratis spel waarin gamers de familie Simpson moeten helpen met de wederopbouw van het stadje Springfield. Spelers hebben virtuele donuts nodig om verder te komen. Deze donuts verdien je in de game, maar het is gemakkelijker een paar euro uit te geven aan een flinke lading van die virtuele snacks.