De Boer: "Het voetbal heeft gezegevierd"

Ajax-coach Frank de Boer erkent dat het lastig spelen was tegen Roda JC, dat zich zeer defensief opstelde. Toch wisten de Amsterdammers een ruime zege te pakken (4-1).  

"Het gevoel dat overheerst is dat het voetbal heeft gezegevierd. In de eerste helft hadden we daar moeite mee, juist rondom de middenas moet je niet onnodig balverlies lijden. In de eerste helft zetten we te weinig druk en zat er te weinig beweging in de ploeg", aldus De Boer tegenover Eredivisie Live"Je moet niet onderschatten hoe lastig het is als een tegenstander met elf man voor het doel gaat hangen." 

In de eerste helft speelde Lorenzo Ebicilio niet sterk, maar in de tweede helft groeide hij met drie treffers uit tot de belangrijkste man aan de zijde van Ajax. De Boer heeft hem in de rust echter niet extra aangespoord om beter te spelen.

"Ik heb hem eigenlijk gewoon met rust gelaten. Je kan hem wel helemaal gaan afbranden, maar dan doe je hetzelfde wat het publiek doet. Dan gaat hij waarschijnlijk nog slechter voetballen. Ik heb gewoon gezegd: kop op, en die Fledderus is geen back, daar moet je gewoon langsvliegen. En dat heeft hij in de tweede helft ook gedaan", zo verklaarde De Boer.