Rutten: "Feyenoord is op de goede weg"

Voor PSV staat komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 10-0 overwinning voor de Eindhovenaren. Fred Rutten blikte gisteren vooruit op het duel tegen de Rotterdammers.

Rutten liet weten zich niet bezig te houden met de tegenstander. "Je moet bezig zijn met je eigen team en niet focussen op de tegenstander", aldus de trainer, die vervolgens naar de schorsing van John Guidetti refereerde. "Wij zijn ook niet afhankelijk van één speler. Met het beleid dat Feyenoord voert, met creatief inkopen of huren van spelers die een toegevoegde waarde hebben, vind ik wel dat ze op de goede weg zijn en kun je zien dat spelers zich op een dusdanige manier ontwikkelen dat het team beter wordt."

Men verwacht dat PSV zondagmiddag drie punten zal pakken, maar ondanks dat bleef Rutten sceptisch. "Met alle respect wat er de aflopen jaren bij Feyenoord is gebeurd, ze zitten in een andere fase. Ze mogen alles, niet alleen individueel maar ook als team. In ons eigen stadion worden wij afgeschilderd als favoriet en daar kan ik wel mee leven. Ik kan niet inschatten wat voor een wedstrijd het zal gaan worden. We gaan spelen met de bedoeling om de drie punten in eigen huis te houden."